Dalších deset reklam, které znáte z televize. Tentokrát na vás čekají spoty Always Ultra, Česká Spořitelna-Ideální hypotéka, Duracell, Gillette Venus, Gambrinus, Milko tvaroh, Renault Clio Grandtour, Cillit Bang na podlahu, TN.cz-Petr Čech a Old Spice.

Always Ultra

Typická ukázka reklamy, jakou nemám rád. Připomíná mi to amatérskou splácaninu v nějakém PowerPointu s jednoduchým 3D efektem. Ano, je to jednoduché. Na můj vkus až moc….

Česká Spořitelna-Ideální hypotéka

Petr Čech, patrně nejčastěji zraňovaný český brankář, je tváří České spořitelny již poměrně dlouho. Jestli dobře počítám, tohle je jeho třetí reklama. Čech je nesporně sympaťák, ale mne pro tenhle bankovní ústav určitě nepřesvědčí. S ČS jsem měl asi tři-čtyři roky tu čest a připadal jsem si, jako před dvaceti lety. Prostě typický pozůstatek socialismu.

Duracell

Reklamy se zajíčkama Duracell se mi nelíbí už od doby, kdy se poprvé objevily na obrazovkách našich televizních stanic. Ani tato není o nic lepší: ušáci hrajou prodloužení a napálí soupeři deset branek. Z vlastní zkušenosti ale určitě nemám s bateriemi Duracell tak pozitivní zkušenosti, jaké reklamní spot slibuje.

Gillette Venus

Gillette své reklamy prostě zvládá dobře: na krátkém prostoru vyjmenuje hlavní výhody a taháky svého produktu, většinou to podbarví příjemnou hudbou a uvolněnými záběry. Když tedy pominu “ona vás pozná,” což snad ani není ze stáje Gillette. Každopádně spot na dámský strojek Venus je takový, jaký má být: stručný, jasný, s určitou vypovídací hodnotou.

Gambrinus

Tuhle reklamu jsem si oblíbil, ač mi fotbal, ani řeči kolem něj, absolutně nic neříká. Vrchního úvodní hláška “zase jste dostali klepec” dokonce zakotvila v mém slovníku. Jediné, s čím mám problém, je přiřadit tento spot konkrétnímu pivu, což asi není úplně dobře….

Milko tvaroh

Reklama na tvaroh se v televizi moc často neobjevuje. Tahle, bohužel, není ničím výjimečná, ale jako upozornění na existující značku tvarohu asi stačí. Kdoví, třeba si pak zákazník před regálem s mléčnými výrobky vybaví právě tento spot….

Renault Clio Grandtour

Maník poté, co se dozví, že bude otcem, vyrazí do obchodu a nakoupí tuny modré barvy. Pak maluje a maluje, přičemž snaha je ta, aby to vypadalo, že maluje dětský pokoj. Nakonec se ukáže, že vymaloval garáž, kam následně zaparkoval auto. Akorát jaksi někomu nedošlo okno, které je v jednom momentě vidět. Když se podíváte na záběr z venku, tak naproti vratům očividně není a na pravé stěně taktéž ne. Vzhledem k tomu, že je v rohu místnosti, můžeme vyloučit i levou stranu, kam je v jednom momentě vidět. Kde tedy to okno je?

Cillit Bang na podlahu

Taková typicky Horstovsko-Fuchsovská reklama. Jediné, co je na ní zajímavé, že reklamu na prostředek na mytí podlahy dělá chlap.

TN.cz-Petr Čech

Jeden ze spotů, kterými Nova propagovala spuštění svého internetového zpravodajství. Hlavním smyslem těchto spotů byl slogan “to musíte vidět,” doplněný následně záběry té které události. V drtvivé většině případů záběry ale nenatočila TV Nova :).

Old Spice

Chtě nechtě musím říci, že reklamy na deodoranty Old Spice shledávám jako vysloveně pitomé a nekreativní. Přitom produkt sám o sobě není špatný, dle mé zkušenosti bych jej dokonce hodnotil pozitivně. Nejen tento spot mě ale od značky Old Spice spolehlivě odrazuje 🙁

Kategorie: Reklamy

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *